Begraafplaatsen

Alles in stappen uitgelegd

Op deze pagina vindt u alles over de begraafplaatsen waar wij een grafmonument of gedenksteen kunnen plaatsen. Wij leggen u ook uit hoe het proces werkt rondom het plaatsen van een grafsteen. Zo heeft u een vergunning nodig om een gedenksteen te mogen plaatsen.

Begraafplaats-Vergunning-Formulier-Legekosten-Grafsteen-Grafmonument-Plaatsing-Nederland-Begraafplaats-ST-natuursteen-Den-Haag-Rotterdam-Amsterdam-Leiden-Schiedam-Utrecht-Almere-Delft-Zoetermeer-Voorburg-Westland-Eindhoven-Vlaardingen
0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Overzicht en locaties

ST Natuursteen is gevestigd in Den Haag en plaatst grafmonumenten en gedenkstenen door heel Nederland, hierbij kunt u denken aan de provincies;

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-Brabant
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-Holland

Wij plaatsen vaak grafmonumenten en gedenkstenen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Schiedam, Utrecht, Almere, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Westland, Eindhoven, Vlaardingen etc.

Binnenkort vindt u een overzicht met informatie van alle locaties van de begraafplaatsen.

Grafsteen-Grafmonument-Plaatsing-Nederland-Begraafplaats-ST-natuursteen-den-haag
Begraafplaats-Afmeting-Maten-Vergunning-Formulier-Legekosten-Grafsteen-Grafmonument-Plaatsing-Nederland-Begraafplaats-ST-natuursteen-Den-Haag-Rotterdam-Amsterdam-Leiden-Schiedam-Utrecht-Almere-Delft-Zoetermeer-Voorburg-Westland-Eindhoven-Vlaardingen

Soort graf en afmeting

Iedere begraafplaats heeft regels en eisen rondom grafmonumenten. Vaak gaan deze regels over het materiaal, de afmeting en de fundering. Afhankelijk van het soort graf moet u zich houden aan de toegestane breedte, diepte en hoogte van de grafsteen.

Deze afmetingen zijn op iedere begraafplaats anders. Daarom is het verstandig om de regels van uw begraafplaats op te vragen voor u een grafmonument laat maken.

Vergunning en vergunningskosten

Een steenhouwer heeft een vergunning nodig om een graf te plaatsen of te restaureren. Als u bij uw begraafplaats heeft aangegeven dat u een grafmonument of gedenksteen wilt plaatsen, krijgt u meestal een aanvraagformulier voor deze vergunning opgestuurd. Is dit niet het geval, dan gebruiken wij ons eigen formulier. Dit aanvraagformulier mag alleen door de rechthebbende van een graf worden ingevuld en ondertekend.

Daarna stuurt u het formulier op naar de steenhouwer. Omdat wij degene zijn die het grafmonument en/of gedenksteen zullen plaatsen, zijn wij verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag. Wij dienen de vergunningaanvraag uiteindelijk in bij de begraafplaats. Hierbij sturen wij de volgende documenten mee.

 • De werkplaatsbon met uit te voeren werkzaamheden
 • De tekening(en)
 • De lay-out van de grafsteen
 • Het getekende aanvraagformulier

Sommige begraafplaatsen brengen kosten in rekening voor een vergunningaanvraag.
Zodra wij een akkoord krijgen van de begraafplaats, worden de werkzaamheden ingepland.

Als u vragen heeft over de vergunningen en eventuele kosten, kunt u contact opnemen met ons opnemen.

Vergunning-Formulier-Legekosten-Grafsteen-Grafmonument-Plaatsing-Nederland-Begraafplaats-ST-natuursteen-den-haag
Grafsteen-Plaatsing-Begraafplaats-ST-natuursteen-den-haag

Plaatsing grafsteen

De doorlooptijd van het proces van offerte tot plaatsing is afhankelijk van het soort opdracht. Als wij een steen uit onze eigen voorraad gebruiken, duurt het gehele proces tussen de 4 en 6 weken. Als we een grafsteen op maat maken, rekent u dan op 16 tot 20 weken voor de plaatsing.

Elke grafsteen die wij leveren, maken wij met de hand, of deze nu uit onze voorraad komt of voor u besteld is. Wij produceren en assembleren het grafmonument en brengen de inscriptie aan. Ook plaatsen wij de steen zelf. Iedere steen krijgt onze speciale aandacht en dat is het mooiste dat wij u als nabestaanden kunnen bieden.

Wij plaatsen onze grafstenen altijd op een betonnen fundering om de stevigheid van het monument te garanderen. Op verzoek plaatsen wij de steen in het bijzijn van de naaste familie en vrienden. Zodra het grafmonument geplaatst is, houden wij u via e-mail of telefonisch op de hoogte. Wij maken daarbij ook een foto van het geplaatste grafmonument.

U bent ook altijd welkom om uw grafmonument in onze werkplaats te bekijken. U kunt dan ook de positie van eventuele grafaccessoires bepalen. U bent er dan van verzekerd dat het grafmonument naar wens is als het op de begraafplaats wordt geplaatst.

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden