Figuraties

Figuraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht

Een figuratie is een afbeelding van een figuur op een grafmonument of gedenksteen. Hiermee beeld u een speciale boodschap uit. Ook figuraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht.

Bij een figuratie kunt u denken aan hartjes, bloemen, dieren, kruizen, biddende handen, Arabische Kalligrafie etc. Hier ziet u diverse foto’s van figuraties.

Wij hebben diverse soorten figuraties in ons bestand waar u een keuze uit kunt maken maar wij ontwerpen ook figuraties op maat. Indien de familie zelf een figuratie heeft, dan kan deze ook altijd aangeleverd worden.

0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Gezandstraald

Vaak wordt een figuratie in de steen gezandstraald. Dit kan op verschillende manieren, zoals verdiept of verheven. Vervolgens wordt de figuratie ingelakt. Meestal krijgt een figuratie dezelfde kleur als de inscriptie, maar een andere kleur is uiteraard ook mogelijk.

Aluminium / Brons / RVS

Wij kunnen uiteraard ook een figuratie, symbool en/of reliëf leveren van metaal. Deze figuraties zijn dan gemaakt van aluminium, brons of roestvrijstaal. Deze worden altijd geleverd met pennetjes en naderhand in de steen bevestigd door middel van ingeboorde bevestigingsgaten.

Wij kunnen een foto op een grafsteen en/of gedenksteen aanbrengen.

Dit kan in porselein, kristal of dibond, hieronder geven wij een korte uitleg over de soorten materialen.

Porselein

Porselein is een kwalitatief en duurzaam materiaal. Wij passen een porseleinen foto aan uw wensen aan, bijvoorbeeld op:

Afmeting

Vorm (ovaal, cirkel, vierkant, rechthoek, hartvormig)

Kleur (zwart-wit, sepia of in kleur)

Afwerking (met of zonder frame in bijvoorbeeld goud of zilver).

De meest gebruikte porseleinen foto heeft een ovale vorm, een afmeting 9 x 12 cm, is in kleur en doorlopend. Hier ziet u diverse voorbeelden van porseleinen foto’s.

Kristalglas

Kristalglas is een duurzame en helder glassoort. De foto wordt ingebakken in het kristalglas en krijgt zo een elegante uitstaling. Onder invloed van het licht ontstaan vaak mooie schitteringen.

Het kristalglas is verkrijgbaar in de vormen ovaal en rechthoek en heeft een dikte van 5 of 12mm. Uiteraard is het kristalglas ook in diverse afmetingen verkrijgbaar. Hier ziet u diverse voorbeelden van kristalglas foto’s.

Dibond

Een foto op een dibond plaat is een unieke manier om de foto te vertonen. Vaak leveren wij een dibond foto als een tijdelijke foto op een grafsteen en/gedenksteen. Dibond is ook geschikt als u thuis een foto wilt plaatsen.

Dibond is leverbaar in alle soorten vormen omdat het op maat gesneden wordt. Uiteraard zijn deze vormen ook verkrijgbaar in diverse afmetingen. Hier ziet u diverse voorbeelden van dibond foto’s.

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden