Indeling grafmonument

Een gedenksteen is niet de enige manier om een graf persoonlijk te maken

Een gedenksteen is niet de enige manier om een graf persoonlijk te maken. De opvulling van een graf bepaalt voor een groot deel de aanblik van het graf. Onder de opvulling verstaan wij de onderbouw van het graf en de grafbedekking.

Hieronder bespreken we de meest gebruikte opvullingen. U kunt ook zelf een voorwerp of ontwerp aandragen of wij kunnen u helpen bij het maken van een persoonlijk ontwerp.

0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Model onderbouw

Er zijn diverse onderbouw modellen leverbaar, gemaakt van natuursteen, cortenstaal en/of roestvrijstaal.

Een onderbouw in natuursteen kan geheel worden afgesloten met een dekplaat van natuursteen. Op deze manier is het graf onderhoudsvrij. De onderbouw kan ook geheel open blijven, zodat deze opgevuld wordt met aarde of kiezels.

Daarnaast zijn er allerlei tussenvormen mogelijk. Zo kunt u denken aan ⅓ dekplaat, ⅓ kiezels en ⅓ aarde. Uiteraard kan het ook in twee vakjes ingedeeld worden, met bijvoorbeeld ½ kiezels en ½ aarde. De scheiding wordt altijd met een bloemband ingedeeld. De onderbouw kan dus geheel naar eigen wens samengesteld worden.

Een onderbouw van cortenstaal past goed bij een ruwe steen. Dit zorgt voor diversiteit in het grafmonument. Onder invloed van het weer ontstaat er op cortenstaal een dunne roestlaag. Hierdoor krijgt de onderbouw een warme, roestbruine kleur.

Een onderbouw van roestvrijstaal wordt steeds populairder omdat het een modern karakter heeft. Roestvrijstaal is goed te combineren met natuursteen. Een onderbouw van roestvrijstaal is leverbaar vanaf een breedte van 3mm. Een smalle onderbouw van roestvrij is subtiel aanwezig, terwijl een bredere onderbouw meer in het oog springt.

Kenmerkend aan roestvrijstaal is dat het materiaal zijn mooie kleur behoudt en niet gaat roesten. Een onderbouw van roestvrijstaal kan ook worden ingedeeld in meerdere vakjes, welke u opvult met kiezels en/of aarde.

Kiezels en steentjes; keien/rotsen/brokken, grind of split

Kiezels zijn mooie stenen om de onderbouw van een grafmonument mee te vullen. Kiezels zijn verder onder te verdelen in keien/rotsen/brokken, grind of split. Elk van deze soorten heeft een eigen uitstraling.

Keien/rotsen/brokken zijn wat grotere stenen. U heeft dan minder kiezels nodig om de onderbouw te vullen. Grind is de naam voor wat kleinere steentjes met een ronde en gladde afwerking. Split is nog kleiner en gehakt uit de rotsen. Dit heeft een ruwere afwerking en puntige hoeken.

Zolang de voorraad strekt kunnen wij kiezels leveren in diverse soorten kleuren en groottes. Hier kunt u de foto’s zien van de kiezels en steentjes die wij kunnen leveren.

Aarde

Of u nou kiest voor een natuursteen, cortenstaal of roestvrijstaal onderbouw. Aarde past bij iedere onderbouw. De gekozen onderbouw wordt vaak een deel of geheel opgevuld met aarde.

Aarde geeft de gelegenheid om het grafmonument op te vrolijken met bijvoorbeeld bloemen. Wij leveren altijd aarde uit onze eigen voorraad wanneer wij een grafmonument plaatsen. Zo kan de familie direct bloemetjes planten in de aarde.

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden