Schoonmaak en onderhoud

Het schoonmaken van een grafmonument is vrij eenvoudig

Iedereen bezoekt wel eens het grafmonument van zijn/haar dierbare(en). Vaak is dit om even samen te zijn en herinneringen op te halen. Daarnaast is het af en toe nodig om het grafmonument schoon te maken.

Het schoonmaken van een grafmonument is vrij eenvoudig. Het is wel belangrijk dat u eerst controleert van welke soort natuursteen de grafsteen is gemaakt. Bij elke soort natuursteen gebruikt u een ander schoonmaakmiddel:

Graniet

Groene zeep en leidingwater

Marmer / Kalksteen

Leidingwater (geen agressieve schoonmaakmiddelen)

Belgisch Hardsteen

Leidingwater (geen agressieve schoonmaakmiddelen)
Grafsteen-Schoonmaken-Begraafplaats-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Kalksteen-Groene-Zeep-Water--Inhoud-Graf-Dekplaat-Boek-Hart-Kiezels-Aarde-Grind-Steentjes-Aarde-Bloemen--Vaas-Lantaarn--ST-natuursteen-den-haag
0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Onkruid verwijderen

De eerste stap van schoonmaak en onderhoud begint met het verwijderen van het onkruid. Zaden van het onkruid zitten vrijwel overal in de grond. De zaden worden verspreid door de wind of door vogels en daarom is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat onkruid verschijnt. Het is belangrijk dat het onkruid niet te groot wordt, dus moet u dit regelmatig verwijderen.

Het is verstandig om de grond/aarde eerst heel goed nat te maken om de planten makkelijker eruit te trekken. Het onkruid kan er daarna het beste met de hand uitgetrokken worden. Let op dat het onkruid zoveel mogelijk met de wortels verwijderd wordt. Uiteraard kan er ook gebruik gemaakt worden van een schoffel en/of hark.

Grafsteen-Onkruid-Verwijderen-Schoonmaken-Begraafplaats-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Kalksteen-Groene-Zeep-Water--Inhoud-Graf-Dekplaat-Boek-Hart-Kiezels-Aarde-Grind-Steentjes-Aarde-Bloemen--Vaas-Lantaarn--ST-natuursteen-den-haag
Grafsteen-Schoon-Drink-Water-Onkruid-Verwijderen-Schoonmaken-Begraafplaats-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Kalksteen-Groene-Zeep-Water--Inhoud-Graf-Dekplaat-Boek-Hart-Kiezels-Aarde-Grind-Steentjes-Aarde-Bloemen--Vaas-Lantaarn--ST-natuursteen-den-haag

Schoon/drinkwater

Op veel begraafplaatsen staat een kraan waar u onbeperkt water uit kunt halen om een grafmonument schoon te maken of om plantjes water te geven. Wij raden u aan om dit water niet zomaar te gebruiken om een grafmonument schoon te maken. Het water uit deze kraan is vaak sloot- of grondwater en dus geen schoon drinkwater.

Sloot- of grondwater kan vlekken achterlaten op het grafmonument. Wij raden u daarom aan om altijd een jerrycan met schoon/drinkwater mee te nemen. U kunt het water van de begraafplaats wel gebruiken, maar vergeet dan niet om het na te spoelen met schoon drinkwater.

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet schoonmaken

Na het verwijderen van het onkruid, is de volgende stap het schoonmaken van de grafsteen. Graniet kunt u het beste schoonmaken met groene zeep (vloeibaar of als gel). Groene zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daardoor een zachte zeep. Nadat u de steen heeft schoongemaakt, blijft er een klein olielaagje achter. Hierdoor blijft de steen een tijdje schoon.

De gelvariant van groene zeep is het makkelijkst in het gebruik. U heeft maar een hele kleine hoeveelheid nodig. Gebruik een zachte spons (dus geen schuurspons!) om het graniet schoon te maken. Laat de zeep even inwerken en spoel dit daarna af met schoon (leiding)water om de zeepresten te verwijderen.

Grafsteen-Graniet-Schoon-Drink-Water-Onkruid-Verwijderen-Schoonmaken-Begraafplaats-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Kalksteen-Groene-Zeep-Water--Inhoud-Graf-Dekplaat-Boek-Hart-Kiezels-Aarde-Grind-Steentjes-Aarde-Bloemen--Vaas-Lantaarn--ST-natuursteen-den-haag
Grafsteen-Kalksteen-Belgisch-Hardsteen--Schoon-Drink-Water-Onkruid-Verwijderen-Schoonmaken-Begraafplaats-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Kalksteen-Groene-Zeep-Water--Inhoud-Graf-Dekplaat-Boek-Hart-Kiezels-Aarde-Grind-Steentjes-Aarde-Bloemen--Vaas-Lantaarn--ST-natuursteen-den-haag

Marmer/kalksteen of Belgisch hardsteen schoonmaken

Na het verwijderen van het onkruid, is de volgende stap het reinigen van het marmer/kalksteen of het Belgisch hardsteen. Deze steensoorten zijn poreus en daardoor kunnen bijtende schoonmaakmiddelen schade aanrichten.

Om deze reden gebruikt u het beste alleen schoon leidingwater. Gebruik een zachte spons (dus geen schuurspons!) om de steen goed te reinigen.

Na het schoonmaken is de grafsteen hier en daar nog nat. Haal het achtergebleven water eerst weg met een trekker of een wisser. Daarna dept u met een zachte doek de grafsteen droog. Het grafmonument is zo grondig schoon en zal de komende tijd mooi achterblijven.

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden