Schoonmaak en onderhoud natuursteen

Het schoonmaken van natuursteen is vrij eenvoudig

Bij het schoonmaken en onderhouden van natuursteen zijn er een aantal belangrijke zaken. De natuursteen moet zoveel mogelijk zijn natuurlijke uitstraling behouden. Het schoonmaken moet uiteraard ook efficiënt mogelijk gebeuren. En na het schoonmaken moeten er geen vlekken achterblijven.

Wij kunnen uit ervaring spreken dat vele soorten schoonmaakmiddelen niet geschikt zijn voor het reinigen van natuursteen. De meeste natuursteen soorten kunnen beschadigd raken door bijtende en zure producten. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u gebruikt.

Het is belangrijk dat u eerst controleert om welke soort steensoort het gaat. Gaat het om Graniet, Marmer/Kalksteen of Belgisch Hardsteen. Hieronder ziet u de schoonmaakmiddel dat geschikt is voor ieder natuursteen:

Graniet

Groene zeep en leidingwater

Marmer / Kalksteen

Leidingwater (geen agressieve schoonmaakmiddelen)

Belgisch Hardsteen

Leidingwater (geen agressieve schoonmaakmiddelen)
Showroom-Natuursteen-Platen-Voorraad-Graniet-Marmer-Belgisch-Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramiek-Keramisch-natuursteen-den-haag
0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Graniet schoonmaken

De beste manier om de natuursteen Graniet schoon te maken is om gebruik te maken van groene zeep, dit kan zowel vloeibaar als in gel vorm. Groene zeep is een eindeloos schoonmaakmiddel, deze is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is daardoor een zachte zeep. Groene zeep laat een klein olie laagje achter. Hierdoor maakt het de natuursteen goed schoon en zorgt het ervoor dat het ook een tijdje schoon blijft. Wij raden aan om de gel variant van groene zeep te gebruiken, deze is makkelijk aan te brengen op de natuursteen graniet, let op dat je niet te veel gebruikt, want je hebt heel weinig nodig van de zeep. Maak hierbij gebruik van een zachte spons, dus GEEN schuurspon! Laat de zeep hierna even in werken en spoel het daarna na met schoonwater om de zeepresten te verwijderen.

Graniet-Schoonmaken-st-natuursteen-den-haag
Marmer-Kalksteen-Schoonmaken-st-natuursteen-den-haag

Marmer/kalksteen of Belgisch hardsteen schoonmaken

De beste manier om de natuursteen Marmer/Kalksteen of Belgisch Hardsteen schoon te maken is om alleen gebruik te maken van leidingwater, dus maak geen gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen. Omdat Marmer/Kalksteen of Belgisch Hardsteen een poreuze steensoort is, moet u geen gebruik maken van bijtende schoonmaakmiddelen. Leidingwater is een eindeloos schoonmaakmiddel en is daarom de juiste manier om deze natuursteen soort schoon te maken. Maak hierbij gebruik van een zachte spons, dus GEEN schuurspon!

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden