Soorten grafstenen of type graven

Het gedenkteken dat het beste bij uw wensen past

Gedenktekens zijn van oudsher een belangrijk onderdeel van de samenleving. Ze worden gebruikt om de herinnering aan personen of gebeurtenissen levendig te houden.

Door de eeuwen heen hebben verschillende samenlevingen hun eigen manier van herdenken ontwikkeld. Het gebruik van natuursteen speelt hierbij vrijwel altijd een grote rol. Natuursteen is een duurzaam natuurproduct dat lange tijd onbeschadigd kan blijven. De verscheidenheid aan soorten natuursteen en de mogelijkheid deze naar eigen inzicht te bewerken zorgen elke keer weer voor een uniek resultaat.

Bij ST Natuursteen kunt u terecht voor het gedenkteken dat het beste bij uw wensen past. Op deze pagina laten wij zien welke soorten grafstenen wij produceren. U kunt de stenen uiteraard ook bekijken in onze showroom in Den Haag.

0
+
Jaar ervaring
0
+
Tevreden klanten
0
+
Voorraad
0
m2
Showroom

Familiegraf

Het gebruik van familiegraven is een eeuwenoude traditie. Men spreekt van een familiegraf wanneer meer dan twee leden van eenzelfde familie bij elkaar te ruste worden gelegd. Vanzelfsprekend is een familiegraf groter dan een regulier graf.

Ondanks de afmeting kan ook deze volledig naar eigen wens worden uitgevoerd.

Staande-Grafsteen-Omranding-Bianco Carrara Marmer-natuursteen-den-haag
Staande-Grafsteen-Omranding-Kalksteen-natuursteen-den-haag-Brons-vaas

Enkel graf

Uiteraard leveren wij ook enkelgraven. Een enkelgraf lijkt vaak op een familiegraf, maar er rust maar één persoon in het graf. In de toekomst wordt er dus geen ander persoon bijgezet in het graf.

De overledene of de familie kiest hier vaak bewust voor, soms vanuit geloofsovertuiging.

Dubbel graf

Een dubbelgraf wordt vaak gekozen wanneer de familie twee graven naast elkaar heeft gekocht. Dit kan een familiegraf of een particulier graf zijn. Deze twee graven worden dan samengesteld en wordt er een ontwerp gemaakt voor een gezamenlijk grafmonument.

Vaak is een van de twee graven nog leeg. Het gehele graf wordt wel gelijk bedekt om kleurverschillen in het natuursteen te voorkomen. Als het tweede graf gevuld wordt, hoeft het grafmonument alleen gelicht te worden voor de bijkomende inscriptie.

Grafsteen-Ontwerpen-Bianco-Carrara-Marmer-Beeld-Engel-Graf-Ketting-Zit-Bank-den-haag
Liggende-Grafsteen-Zwart-Graniet-Letters goud-natuursteen-den-haag

Algemene gedenktekens

Algemene gedenktekens zijn wat kleiner dan normale grafstenen. Denk aan een afmeting van 50 x 40 cm of iets groter. Ondanks de kleinere afmeting zijn er ook voldoende mogelijkheden om algemene gedenktekens aan uw wensen aan te passen.

Urnen graf

Verschillende begraafplaatsen hebben tegenwoordig naast urnenmuren ook urnengraven. Dit biedt nabestaanden de kans hun dierbare ook een plekje te geven met een eigen gedenksteen.

Urnengraven zijn vaak gebonden aan een bepaalde afmeting, waarbinnen alles mogelijk is. De gedenksteen kan volledig naar eigen wens vervaardigd worden.

Urnen-Urnengraf-Graniet-Urn-Den-Haag
Urnen-Urnengraf-Graniet-Urn-voorraad-Den-Haag

Urnen

Urnen kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen. Hierbij moet in gedachte worden gehouden wat de bestemming van de urn is. Zal deze in een urnenmuur of –graf worden geplaatst, of zal deze binnen worden neergezet?

Wij bieden graag advies en zijn u van dienst bij het vervaardigen van een waardige urn.

Multicultureel graf

Ieder mens herdenkt op zijn eigen manier en volgens zijn eigen traditie. Bij ST Natuursteen kunt u daarom terecht met iedere (culturele) wens. Wij zijn er trots op verschillende mensen met verschillende culturen de mogelijkheid te kunnen bieden om volgens hun eigen tradities te herdenken.

Multiculturele Grafsteen-Islamitisch-Moslim-Arabisch-Kalligrafie-Moskee-Minaret-Olive-Green-Graniet-Den Haag
Alfabet-Letters-Kinder-Beertje--Graf-St-Natuursteen-Den-Haag

Kindergraf

Het overlijden van een kind is het ergste dat u als ouders kan overkomen. Het is niet te bevatten wat dit met de ouders doet. Om u te helpen dit grote verlies een plek te geven doen wij er alles aan uw persoonlijke wensen tot in perfectie uit te voeren.

Dieren graf

Het overlijden van een huisdier brengt ook veel emoties met zich mee. Katten, honden en andere huisdieren hebben steeds vaker een centrale rol in het gezin. Huisdieren worden steeds meer als een volwaardig gezinslid gezien.

Wij bieden graag advies bij het vervaardigen van een waardige gedenksteen.

Dieren-Graf-St-Natuursteen-Den-Haag

Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee!

Graniet-Marmer-Belgisch Hardsteen-Composiet-Kwartsiet-Keramisch-Stnatuursteen-Denhaag

Klant ervaringen

Kom in contact!

De vakkundige steenhouwer voor alle grafwerken en bouwwerken.

Neem rustig een kijkje voor wat nadere informatie en vergeet niet dat u voor een uitgebreidere bezichtiging altijd welkom bent op afspraak! U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

070-323 82 92
Kobaltstraat 27, 2544 ET Den Haag
info@stnatuursteen.nl

Openingstijden

Maandag - Zaterdag : 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Verzenden