Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat uw vraag er ook tussen.

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Nee, u kunt ons bezoeken zonder een afspraak. Wij raden u wel aan om een afspraak te maken. U weet dan zeker dat er iemand aanwezig is die u uitgebreid kan adviseren.

Is een offerte vrijblijvend?

Onze Calculaties / offertes zijn voor beide partijen altijd geheel vrijblijvend.

Wat is de levertijd van een grafmonument / grafsteen / gedenksteen?

De levertijd van een grafmonument / grafsteen / gedenksteen is afhankelijk van uw keuze.

Showroom/voorraad: +/- 3 t/m 4 weken

Eigen ontwerp/bestellen: +/- 16 t/m 20 weken

Eigen productie van Belgisch Hardsteen of Marmer soorten: +/- 4 t/m 6 weken

Wat wordt er uitgevoerd bij het opknappen of restaureren van een grafmonument?

Wij kunnen het grafmonument schoonmaken, ophogen, letters opnieuw lakken en het materiaal naar de oorspronkelijke kleur brengen.

Mag ik aanwezig zijn bij de plaatsing van een grafmonument?

Bij de plaatsing van een grafmonument hebben wij liever niet dat de opdrachtgever of familieleden aanwezig zijn. De reden hiervoor is omdat wij altijd een afspraak moeten inplannen met de begraafplaats en uiteraard is er een werksituatie dat door uw emotioneel kan worden ervaren. U heeft wel de mogelijkheid om het grafmonument voor de plaatsing op onze werkplaats te bekijken. U bent er dan van verzekerd dat het grafmonument naar wens is als het op de begraafplaats wordt geplaatst. Na de plaatsing ontvangt u zo snel mogelijk een bericht van ons met de foto van het grafmonument.

Beletteren jullie ook een vervolg / bijkomende inscriptie?

Wij kunnen uiteraard een vervolg naam, datum of tekst beletteren. Ook als het grafmonument niet door ons geleverd is kunnen wij een belettering uitvoeren. Wij maken als eerste een afdruk van de bestaande inscriptie en/of oplegletters. Wij bepalen dan het lettertype en -grootte en de afstand tussen letters en woorden. Door dezelfde methode en materiaal te gebruiken als bij het origineel, zorgen wij dat u geen verschil ziet tussen de bestaande en de bijkomende inscriptie.

In welke steden plaatsen jullie een grafmonument?

Wij kunnen in heel Nederland en op elk begraafplaats een grafmonument of gedenksteen plaatsen.

Is de offerte inclusief het plaatsen van het grafmonument of gedenksteen?

Onze offertes zijn altijd afhankelijk van de wensen. De offerte voor een grafmonument of gedenksteen is altijd inclusief de plaatsing. Indien de opdrachtgever zelf een gedenksteen wilt plaatsen, zal de offerte exclusief de plaatsing zijn.

Wat is de levertijd van een dorpel en/of vensterbank?

De levertijd van een dorpel en/of een vensterbank is +/- 2 tot 4 weken. Heeft u het sneller nodig? In overleg met de werkplaats kan de levertijd soms sneller.

Wat is de levertijd van een aanrechtblad?

De levertijd van een aanrechtblad is altijd afhankelijk van de wensen. Wij hebben heel veel Natuursteen platen in onze voorraad. Deze platen zijn in de materialen Graniet, Marmer, Composiet, Belgisch Hardsteen. Als u een Natuursteen plaat mooi vindt uit onze voorraad, dan zal de levertijd +/- 4 weken zijn. Als u toch een ander Natuursteen of Keramische plaat in het oog heeft dat besteld moet worden bij onze leverancier, dan zal de levertijd altijd in overleg doorgegeven worden.

Kunnen jullie ook inmeten voor het plaatsen?

Wij zijn gespecialiseerd in het produceren en plaatsen van aanrechtbladen, dorpels, vensterbanken etc. Wilt u graag dat het geleverde product ook door ons geplaatst wordt, dat is zeker mogelijk en wij zullen dan voor de productie altijd komen inmeten. Bent u een aannemer of wilt u het product zelf plaatsen, dan zullen wij niet komen inmeten. U kunt dan uiteraard een tekening met maten of een malletje aanleveren.

Het antwoord niet gevonden?

Mocht uw vraag er niet tussen staan. Neem dan contact op via onze contactformulier.

Verzenden